>> Vallomások... és Üzenetek  

Az ápolni, gondozni való lángunk
vall01.jpgA legutóbbi táborban, amelyikben résztvettem, jelmondattá vált Reményik Sándor Öröktűz című verséből ez a sor: "Egy lángot adok, ápold, add tovább, és gondozd híven." Úgy érzem, hogy ez a mondat kifejezi a célunkat és a törekvésünket nekünk, külföldi magyar cserkészeknek. Ez az ápolni, gondozni való láng a Magyarország és magyar hagyományaink iránti szeretetet jelképezi.
2008 Feb 03 , Írta : Admin

Egy cserkészanyuka véleménye
Én egy szőgyéni cserkészanyuka vagyok, két gyermek édesanyja. Lányom, Anikó a kezdetektől cserkészkedik. Bevallom eleinte féltettem őt, de az évek során tapasztaltam, hogy a vezetőktől jó nevelést kap és rájuk bízhatom a gyermekem. Második gyermekemet, Gergelyt már bátrabban engedtem el, mert úgy éreztem neki is tapasztalnia kell a cserkészéletet.Befejezésül üzenem az anyukáknak, hogy csak bíztassák gyermekeiket a cserkészetre, mert az én tapasztalataim szerint a gyerekek jó helyen vannak, sokat tanulnak a történelemről, ápolják őseink hagyományait, nem hanyagolják el hitüket sem és minden tábor által egyre önállóbbak lesznek.
Turcsik Mária
2008 Feb 03 , Írta : Admin


Kiscserkészszemmel
kisccserkesz.jpgSzeretek cserkészgyűlésre járni, mert sokat játszunk és nagyon sok új dolgot megtanulunk. Gyakran járunk ki a természetbe, a friss levegőre. Nyaranként tanyázni megyünk és a nagyobb gyerekek sátorban alszanak. Az idén is voltunk tanyázni Pilisszentléleken. Remélem még nagyon sokáig lehetek cserkész és mindig ilyen jó helyekre megyünk és ilyen érdekes élményekben lehet részem.
Vavreczky Veronika, kiscserkész
2008 Feb 03 , Írta : Admin


“Kölykök” és a színjátszás
kolykok.jpgA 32. számú Szent Mihály cserkészcsapat kötelékében 1993/94-ben működött a Kölyök színjátszócsoport. A csoport tagjai több korosztályt képviseltek, a nyolc éves gyermektől a tizenöt éves diákig. Az első évben Saint-Exupéry A kis herceg című meséjét dolgoztuk fel. Azért erre a darabra esett a választás, mert véleményünk szerint A kis herceg érzelem- és gondolatvilága összefügg a cserkészet eszméivel. A második évben Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig című regényéből adtunk elő egy vidám jelenetet.
2008 Feb 03 , Írta : Admin

Pedagógusszemmel
pedagogus.jpgzúton szeretnék gratulálni a 32. sz. Szent Mihály Cserkészcsapatnak a 10 év alatt kifejtett munkájához. Amit vállaltak nem kis feladatt, hisz a cserkészet értékeket közvetít, a jövő nemzedékét formálja, segítve a szülőket és az iskolát. Gyermekeink jellemformálását, hagyományaink ápolását, nemzetünk múltjának megismertetését is küldetésének tartja. Szívesen emlékszem vissza azokra a nyarakra, mikor jómagam is részese lehettem egy-egy cserkésztábornak. Egy egészen különös, más “kis világnak”, ahol, mint pedagógus teljesen új oldalukról ismerhettem meg a gyerekeket.
2008 Feb 03 , Írta : Admin

<< Előző 1 2 Következő >>